Certificat energetic

Certificat energetic ieftin in 24 ore

  • Certificat energetic
  • Audit energetic
  • Termografie in constructii
  • Calcul G
  • Informatii Utile
  • Contact

Care este utilitatea unui certificat energetic pentru imobile

12 decembrie 2015 By Specialistul Energetic

Certificatul energetic a devenit obligatoriu incepand cu anul 2013, pentru orice vanzare, inchiriere sau receptia unei locuinte. In calitate de proprietar al imobilului, va trebui sa ii transmiteti chiriasului o copie a certificatului energetic pentru a cunoaste performanta energetica a imobilului. In cazul unei vanzari, noul proprietar va trebui sa aiba certificatul energetic, in prealabil intocmit de fostul proprietar. Valabilitatea acestui act este de 10 ani, in cazul in care nu apar renovari majore ale imobilului: schimbare tamplarie exterioara, sistem de incalzire sau racire, etc.

Contractele de vanzare/cumparare sau inchiriere, care nu au un certificat energetic, sunt supuse nulitatii si ar putea fi atacate in justitie. Care sunt avantajele unui certificat energetic? Nu toti cumparatorii sunt specialisti in domeniile constructiilor si instalatiilor, pentru a putea compara diferite variante de imobile sau apartamente.

Daca doriti sa cunoasteti din punct de vedere termic, care sunt performantele comparative ale diverselor imobile, puteti sa o faceti prin intermediul unui certificat energetic, regasind valorile consumurilor pentru incalzire, iluminat, apa calda, climatizare si ventiare.

Pentru a simplifica, beneficiarului i se prezinta o clasa energetica a cladirii cu ajutorul careia poate foarte simplu sa compare diferite cladiri. Un apartament intr-un bloc vechi si nereabilitat poate avea clasa energetica C, iar unul in bloc reabilitat A. Aceste clase ar trebui sa se reflecte si in pretul imobilului certificat. O alta investigatie pe care o recomandam este termografie in constructii. Cu ajutorul acestei metode nedistructive se poate observa care sunt zonele cu probleme ale unei cladiri. De exemplu zone cu izolatie termica proasta, zone cu punti termice unde pierderea de caldura este mare, sau zone cu infiltratii mari de aer exterior. Aceasta metoda poate fi aplicata doar in sezonul rece, cand avem un gradient de temperatura diferit pe suprafata cladirii. Termografia in constructii are ca scop gasirea acelor zone problematice, remedierea acestora si in final scaderea facturii dvs. la energie. Infiltratiile mari de aer sunt cel mai des intalnite in cazul unui imobil care are tamplarie de lemn (veche) prin care patrunde un debit mare de aer exterior. Un astfel de apartament nu poate avea o clasa energetica mai buna de C, poate chiar D. Nu exista o legatura directa intre certificat si termografie insa cu ajutorul acestei metode nedistructive venim practic in ajutorul auditorului indicandu-i de fapt care este starea anvelopei imobilului analizat.

5/5 - (1 voturi)

Din categoria: Informatii utile Etichete: avizez.ro, certificat energetic, clasa energetica, termografie in constructii

Ce trebuie sa stii despre certificatul energetic »
icon-phone Bucuresti sau alt oras
      0768.857.514
      031.420.31.30
 icon-phone Constanta
      0760.652.619

 

icon-envelope contact@avizez.ro

Ne puteti apela
  icon-clock-o zilnic: 8:00-21:00
Program de lucru
icon-clock-o luni-vineri: 9:00-18:00
 

Formular de contact

    Numele dumneavoastra (necesar)

    Adresa dumneavoastra de e-mail (optional)

    Numarul dumneavoastra de telefon (necesar)

    Protectia consumatorilor

    icon-link : www.anpc.gov.ro   icon-phone : 021.9551

    Politica de confidentialitate

    • Politica de confidentialitate

    Retele sociale

    Toate drepturile rezervate © 2022 Enermed Impex SRL Bucuresti
    Informațiile și ofertele prezentate în acest site au caracter informativ și nu ne angajează contractual.
    Suna acum!
    Harta
    E-mail