Termografie in constructii

Termografie in constructiiOferim servicii de termografie sau termoviziune in constructii (termoviziunea cladirii) la cererea beneficiarului la cele mai mici preturi de pe piata (180-500 lei/constructie). Pretul variaza in functie de suprafata cladirii analizate, de echipamentul utilizat cat si de numarul de imagini pe care beneficiarul doreste sa le realizam.

Putem sa va oferim informatii importante cu ajutorul termografiei, oferindu-va detalii complete despre starea anvelopei cladirii analizate. De asemenea termoviziunea este importanta in cazul mentenantei instalatiilor, mai ales din domeniul electric (tablouri electrice sau alte tipuri de circuite electrice).

NU APELATI LA PERSOANE FARA AUTORIZATIE DE OPERATOR DE TERMOGRAFIE!

Daca doriti sa aveti un raport de termografie care sa fie corect este recomandat sa cereti diploma recunoscuta si valabila ca operator de termografie. Altfel riscati sa obtineti un raport complet inutil, platind degeaba acest serviciu. Va putem oferi mai multe variante de echipamente utilizate, avand rezolutii in infrarosu diferite: fie 320×240 pixeli sau 640×480 pixeli rezolutie detector infrarosu. Pretul termografiei va fi in functie de echipamentul dorit, deci de rezolutia obtinuta in final in raportul de termografie. Este bine de stiut ca preturile variaza foarte mult pentru echipamentele de termografie, o camera profesionista cu o rezolutie de 640×480 pixeli costand in jur de 15000E.

Prin termografie se obtin informatii suplimentare certificatului energetic, identificandu-se zonele cu pierderi de caldura sau cu infiltratii ridicate de aer.

Din imaginile de mai jos puteti face o comparatie intre un bloc reabilitat si un bloc nereabilitat.

Analiza constructiilor prin termografie (termoviziune) se poate realiza doar in sezonul rece.

Nu exista o legatura intre termografie si certificatul de performanta energetica (certificat energetic).

Prin termografie se realizeaza o scanare termica a cladirilor cu o camera de termoviziune, inregistrand radiatiile infrarosii, determinandu-se astfel distributia temperaturilor pe suprafata constructiei analizate.

Aceste inregistrari sunt convertite apoi in imagini, gama de culori folosita si intensitatea lor aratand diferentele de temperatura de la suprafata constructiei analizate.

Interpretarea acestor informatii se face de catre ingineri de specialitate, care trebuie sa fi absolvit un curs de specialitate. Alegerea unei persoane care sa fie instruita in domeniu si sa poata manevra camera este foarte importanta. Termogramele sunt intotdeauna prelucrate in functie de mai multi parametrii, pentru a obtine cele mai bune rezultate (fara prelucrare puteti obtine de exemplu o termograma care arata o temperatura pe peretele exterior mai scazuta decat cea exterioara, ceea ce este imposibil). Beneficiarul va primi un raport de analiza care va cuprinde toate imaginile rezultate cu camera de termoviziune.

Termografie in constructii (termoviziune cladiri) in Bucuresti – utilitate

In decursul timpului, datorita utilizarii si a factorilor climatici, parametrii termotehnici ai constructiilor si materialelor de constructii utilizate sufera modificari. Prin termografie se pot identifica parametrii reali in acel moment, in care se realizeaza fotografierea.

Dintre utilizarile termografiei amintim doar cateva:

  • determinarea zonelor cu pierderi de caldura ale constructiilor, identificand deficientele izolatiei termice;
  • identificarea infiltratiilor excesive de aer;
  • determinarea zonelor unde este probabil sa apara condens si mucegai;
  • identificarea conductelor infundate;
  • determinarea unor probleme constructive etc.
  • scopul final al termografiei va conduce la reducerea facturilor dvs. si confort mai bun.

Aceste probleme se pot identifica rapid si precis, cu costuri mici, iar metoda este una nedistructiva.

Efectuarea unei termografii a cladirii ofera informatiile necesare pentru stabilirea solutiei optime de reducere a pierderilor de energie.

Optiunea camerei noastre de termoviziune va ofera o imagine foarte sugestiva, care arata zonele in care este posibil sa apara condensul. Cu ajutorul sondei de umiditate si de temperatura, cat si cu temperatura suprafetei se poate realiza o astfel de harta.

Pretul energiei din prezent este foarte ridicat, fiind necesara reducerea la minim a pierderilor de caldura.

In plus, o izolare necorespunzatoare produce disconfort in locuinta dumneavoastra, datorita „radiatiei reci” a peretilor.

Schimbarea tamplariei si o izolare termica suplimentara pot conduce la reducerea consumurilor energetice. Eliminarea pierderilor de caldura nu este posibila insa reducerea acestora da!

Daca doriti o lista cu imobilele carora le-am efectuat termografia, putem sa va punem la dispozitie astfel de exemple.

Efetuam servicii de termoviziune pentru cladiri sau termografie in principal in zonele Bucuresti, Ilfov. Pentru realizarea termografiei in judetul Constanta, consultati oferta de la www.avizez.com