Suntem auditori energetici atestati in domeniu, care va ofera si calcul coeficient de izolare termica sau calcul G. Dispunem de o echipa tanara de ingineri, care au in dotare echipamente de masurare de noua generatie. De asemenea avem softuri specializate pentru calculul certificatelor energetice, auditurilor energetice cat si pentru calcul G, putand efectua un astfel de calcul intr-un interval cuprins intre 4-24h, in functie de complexitatea imobilului analizat. Pentru ca lucram in domeniul proiectarii de instalatii dispunem si de echipamente informatice moderne. Tot legat de proiectare este si studiul privind implementarea surselor alternative sau regenerabile in cladiri, un alt serviciu pe care-l oferim clientilor nostri.
Servicii prestate
Serviciile prestate de catre specialistii companiei noastre sunt:
- elaborare certificat energetic pentru toate tipurile de cladiri;
- servicii de elaborare audit energetic;
- termografie in constructii;
- calcul coeficient global de izolare termica G (calcul coeficient G sau calcul G prescurtat);
- studiu privind posibilitatea utilizarii unor sisteme alternative (surselor regenerabile) de energie;
- proiectare de instalatii termice, sanitare si electrice.
Avem ca experienta prezentari la conferinte internationale si cursuri de audit energetic. Putem de asemenea elabora certificate energetice care cuprind simulari numerice cu surse regenerabile sau alternative: energie solara (sisteme termice solare sau fotovoltaice), energie eoliana, pompe de caldura, sisteme care utilizeaza biomasa, etc… Pentru acestea dispunem de cunostinte in domeniu, cu ajutorul carora se pot face simulari dinamice (calcul orar), pentru a putea estima cat mai exact consumul energetic aferent fiecarui imobil certificat. Un astfel de exemplu il reprezinta proiectarea cat si certificarea energetica a unei case pasive. Calculul energetic trebuie facut cu mare atentie pentru a fi siguri de reusita proiectului. In afara de faptul ca se poate estima cu ajutorul certificatului energetic valoarea anuala a consumului, va trebui realizata ulterior si o certificare pe baza datelor masurate.
Suntem atestati de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice ca auditori energetici gradul I, ceea ce ne permite (spre deosebire de auditorii energetici atestati gradul II) sa elaboram un certificat energetic pentru orice constructie pentru care prin lege se prevede acest lucru).
Portofoliu de lucrari
Avem in portofoliu realizate certificate de performanta energetica (certificate energetice), audituri energetice, calcul G, studii privind utilizarea surselor alternative in cladiri:
- apartamente, locuinte unifamiliale (case) pentru vanzare, inchiriere, receptie sau programul prima casa;
- hoteluri, si moteluri;
- hale industriale;
- scoli, licee, gradinite;
- diverse blocuri de locuinte;
- spatii de birouri;
- spatii comerciale;
- sala polivalenta;
- diferite case pasive energetic;
- farmacii si spitale.
Pentru comenzi si informatii suplimentare, va rugam sa ne contactati.
Certificat energetic in Bucuresti sau alta zona
Zonele in care eliberam in mod curent certificate energetice sunt Bucuresti, Ilfov, Giurgiu, Prahova si Constanta. Ocazional insa putem elibera in oricare alta zona din tara, pentru aceasta se va adauga pretul deplasarii catre locatia dvs. De asemenea putem optimiza diferitele trasee pentru a obtine un cost minim al deplasarilor. In cazul in care beneficiarul are nevoie in timp foarte scurt certificatul energetic, acesta se poate elibera in aceeasi zi. In cazul unui audit energetic insa durata de elaborare este mai mare, calculul fiind mai complicat de realizat.
Calcul coeficient global de izolare termica G (calcul coeficient G sau calcul G prescurtat)
Coeficientul global de izolare termica G este necesar in cazul obtinerii Autorizatiei de Construire de la primarii. Acest calcul se ataseaza documentatiei DTAC cu scopul mentionat mai sus. Pentru aceasta este necesar sa avem planurile de arhitectura ale cladirii, cat si date referitoare la compozitia anvelopei imobilului. Acest calcul se va intocmi de persoane care sunt specializate in domeniul termic, ulterior necesitand stampila unui verificator atestat pentru instalatii termice. Preturile pentru acest serviciu incep de la 250 lei in functie de suprafata si tipul cladirii analizate. Acest tarif include si stampila MDRAP mentionata mai sus, adica va livram o lucrare completa care poate fi depusa la primarie. Calculul G este important si pentru obtinerea avizului de la Inspectoratul de Stat in Constructii pentru orice imobil nou construit. In aceeasi masura calculul coeficientului de izolare termica G (sau calcul G) este necesar pentru toate cladirile care sunt supuse renovarii majore, deci si reabilitarii termice. Este bine de subliniat ca intocmirea acestui material presupune la sfarsit ca acesta sa fie verificat de o persoana atestata de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), ceea ce implica un cost suplimentar si pentru acest serviciu. Noi va oferim calculul coeficientului global de izolare termica G, pentru case avand o suprafata maxima de 200 mp, va propunem un pret de 250 lei. Acest cost presupune intocmirea materialului cat si costul stampilarii acestuia de un verificator atestat pentru instalatii termice(It), cerinta E. Calculul G este realizat conform C107/1 si are o modalitate putin diferita pentru cladiri de locuit si cele tertiare, de multe ori am observat ca nu se tine cont de acest aspect foarte important care este prezentat de legislatia in vigoare. Pentru detalii, comenzi sau informatii suplimentare referitoare la determinarea coeficientului G va stam la dispozitie.
Studiu privind posibilitatea utilizarii sistemelor alternative de energie (utilizarea surselor regenerabile)
Pentru a obtine autorizatia de construire, este specificat in certificatul de urbanism ca obligatorie realizarea studiului privind posibilitatea utilizarii sistemelor alternative de energie, cu alte cuvinte surse regenerabile de energie care ar putea fi implementate. Practic pentru un imobil nou se va face acest studiu pentru a se cunoaste fezabilitatea solutiilor posibile, solutii care trebuie sa scada consumul de energie. Primariile trebuie sa preia varianta/variantele care sunt fezabile si sa le impuna ca o obligativitate in autorizatia de construire. Studiul privind posibilitatea implementarii surselor alternative sau regenerabile de energie trebuie sa cuprinda: descriere tehnica a solutiilor, analiza economica a acestora, beneficiile de mediu. Toate solutiile trebuie descrise din punct de vedere functional, apoi analizate economic, adica precizata amortizarea acestora, precizandu-se la final care sunt si beneficiile de poluare a mediului. Studiul privind utilizarea surselor regenerabile este foarte important pentru ca poate aduce beneficiarului cladirii, economii importante in ceea ce priveste exploatarea imobilului, aducandu-i o economie substantiala. Pretul intocmirii acestui material incepe de la 450 lei, volumul de munca fiind insemnat. Un astfel de studiu energetic este complex si trebuie sa existe o colaborare intre inginerul de instalatii, auditorul energetic si arhitect. Studiul privind implementarea surselor alternative poate fi eliberat rapid, in doar 2-3 zile de cand avem toate datele disponibile despre cladirea analizata.
Intrebari frecvente (FAQ)
Cand ne este util calcului coeficientului global de izolare termica G?
Cand se doreste obtinerea autorizatiei de construire pentru cladiri este necesar calculul G.
Cat costa efectuarea calcului G?
Pretul calculului coeficientului global de izolare G incepe de la 230 lei.
In cat timp putem obtine calculul G?
Se poate realiza calculul coeficientului global de izolare G in functie de tipul cladirii in 2-3 zile.