Audit energetic

Audit energetic

Prestam servicii de elaborare audit energetic pentru cladiri nu si audit industrial, pentru mai multe orase din tara. Termenul de elaborare variaza in functie de tipul si suprafata imobilului supus auditarii energetice.

Este important sa nu confundati auditul energetic cu certificatul de performanta energetica (cunoscut si sub denumirea de certificat energetic) al cladirii.

Doar auditorii energetici atestati gradul I au dreptul sa realizeze un audit energetic. Solutia de reabilitare termica a cladirii se stabileste in urma auditului energetic, concretizata printr-un raport avand diverse variante. Acestea va trebui sa fie analizate si din punct de vedere economic pentru a alege cea mai buna varianta. Blocurile care se reabiliteaza din punct de vedere energetic au obligatoriu realizat un audit energetic.

Ce este un audit energetic, pretul unui audit energetic, cum se realizeaza si care este utilitatea lui? La aceste intrebari voi raspunde in continuare.

Printr-un audit energetic al unei constructii, specialisti atestati de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (auditori energetici atestati) determina caracteristicile termice si energetice si stabilesc din punct de vedere tehnic si economic solutiile de reabilitare si/sau modernizare termo-energetica a constructiei si instalatiilor de preparare apa calda si incalzire pe baza datelor din expertiza termica si energetica a cladirii.

Elementele necesare alegerii solutiilor de reabilitare si/sau modernizarea cladirii sunt prezentate in cadrul unui raport de audit energetic. In acest raport de audit energetic, obligatoriu trebuie analizata si constructia cat si instalatiile aferente acesteia. In functie de vechimea lor instalatiile vor trebui sa se schimbe integral sau partial. In general se observa in cazul reabilitarii blocurilor de locuit, doar izolarea termica a peretilor exteriori si inlocuirea tamplariei exterioare. Este bine de stiu ca un rol semnificativ in reducerea pierderilor de caldura il joaca si izolarea terasei imobilului cat si a placii peste subsol (care nu se vad). Instalatiile din subsol de asemenea trebuie refacute, inlocuindu-se cu conducte noi si izolate. Toate aceste lucrari care se prevad in auditul energetic al cladirii se vor analiza din punct de vedere economic, varianta optima si fezabila fiind recomandata pentru implementare.

Prin modernizarea si/sau reabilitarea cladirii, aceasta trece intr-o clasa energetica superioara, cu consumuri mai mici de energie. De regula toate cladirile vechi se incadreaza in clase energetice slabe, adica de la clasa C in jos. Reabilitarea energetica presupune izolaea termica a anvelopei cladirii cat si schimbarea instalatiilor acesteia din subsol. Prin aceste masuri se reduce considerabil consumul de energie, deci scad facturile pentru incalzire dar se imbunatateste si confortul interior al ocupantilor. Perioada de incalzire a cladirii scade datorita pierderii de caldura care este diminuata. Practic la un apartament de 3 sau 4 camere dintr-un imobil reabilitat din punct de vedere termic, costurile cu caldura pot fi sub 1000 lei/an, in functie de suprafata si amplasarea apartamentului.

Avem multiple audituri energetice realizate in Bucuresti si in tara. Pentru cladirile care se modernizeaza este obligatoriu a se obtine acest studiu energetic. Auditurile energetice realizate de noi au avut ca destinatie scoli, gradinite, locuinte unifamiliale, sedii de banci, etc…

Pret audit energetic Bucuresti sau in tara

Costul unui audit energetic variaza in functie de complexitatea acestuia, cat si de suprafata imobilului. Nu realizam audit energetic in judetul Tulcea.

Pentru comenzi, oferte si informatii suplimentare, va rugam sa ne contactati.

NOU! Audit energetic pentru Programul „Casa Eficienta Energetic” 2020

Este in curs de aprobare Programul „Casa Eficienta Energetic” propus de Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor, Administratia Fondului Pentru Mediu de care pot beneficia proprietarii persoane fizice de imobile tip locuinta individuala, sau unifamiliala.

Auditorii energetici atestati cu gradul profesional I din cadrul companiei noastre pot intocmi atat auditul energetic, cat si certificatele de performanta energetica de care este nevoie in cadrul acestui program de finantare.

Intrebari frecvente (FAQ)

Este necesar auditul energetic cand se realizeaza renovari majore ale cladirii?

Intotdeauna cand se realizeaza renovari majore trebuie realizat auditul energetic.

Toti auditorii energetici au dreptul sa realizeze audit energetic?

Doar auditorii energetici cu gradul profesional 1 au dreptul sa intocmeasca auditul energetic.

Cat este durata de elaborare a auditului energetic?

In functie de complexitatea lui, termenul de elaborare a auditului energetic este de minim 3 zile.

5/5 - (18 voturi)